Rocken Flugmönster för den kommande säsongen

Rocken

Trots den hårda konkurrensen av SM-final i Hockey (Grattis Skellefteå) och en blueskonsert blev vi till slut 5 flugbindare. Hur tusan man nu kan komma på att lägga SM-finalen när vi ska binda flugor. Temat för kvällen var Rocken, dvs Åsandsländan och Sjösandsländan eller om man vill ta det på latin, Ephemera Vulgata och Ephemera Danica. Skillnaden mellan dessa är att Sjösandsländan lever i stilla vatten och har brun färg medan Åsandsländan lever i  strömmande vatten och är gulaktig i färgen. Men vi ska ägna oss åt de bruna Rocken, dvs sjösandsländan.

French Partridge May Fly ”Variant”

French Partridge May Fly "Variant"

French Partridge May Fly "Variant"

Krok: Kamasan B800 #10
Bindtråd: Svart 8/0
Stjärt: 4 st fjäderstrålar från Fasantuppens stärtspröt
Kropp: Fly Rite #30 March Brown
Kroppshackel: Badger
Ribb: Beige bindtråd
Hackel: Brun rapphöna

Kommentar: Att flugan betecknas som variant beror på att vi bara hade brun engelsk rapphöna. För att efterlikna originalet så ska hacklet komma från en fransk rapphöna.

 

CDC-vingad Rocken

cdc-vingad Rocken

cdc-vingad Rocken

 

Krok: Kamasan B800 #10
Bindtråd: Svart 8/0
Stjärt: Älghår
Kropp: Fly Rite #30 March Brown
Vinge: 3-4 Golden Brown CDC fjädrar
Hackel: Brown Grizzly, klipps som ett V

Den här gången blev det bara två flugor då de flesta var tvungna att lämna tillställningen i förtid. Men innan Janne var tvungen att gå så han han vissa en teknik för att göra snygga vingar på torrflugor. Metoden hade han lärt sig av Trevor Jones från Wales som han träffade när han satt på flugbindargatan på sportfiskemässan 2013.

Trevor Jones Vingar

Trevor Jones Vingar

En lite halvruffig filmsnutt som är filmad på sportfiskemässan. Den blå skjortan till höger om Trevor är Janne. 2:36 minuter in i filmen kan man höra Janne diskutera krok med en av besökarna. När ska man ha en svart krok och vilken ska man använda sig av?

Det här inlägget postades i Flugbindarträff och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.